0
0

KEVAD KUTSUB AEDA

Jaga
24. veebruar, 2023

Sügis- ja talvekuud on jätnud aeda oma jälje: murdunud oksad, viimased lehed jne. Alusta ettevalmistustega ja koosta plaane juba enne kevadtööde algust. 
Aed tervitab Teid rõõmuga! 

Aia eest hoolitsemine juba enne hooaja algust parandab aia väljanägemist ning aitab tagada, et taimed ja lilled saaksid aiahooaja jooksul kogu oma hiilguses õitseda.   
Meil on olemas kõik vajalik aia eest hoolitsemiseks. Oleme koostanud väikese nimekirja, mis aitab valmistuda selle kevade esimesteks aiatöödeks! 

OKSAKÄÄRID JA SAED
OKSAKÄÄRID JA SAED    OKSAKÄÄRID JA SAED   

Alustada  vanade ja kuivanud okste lõikamisega. See soodustab puude ja põõsaste kasvu ning võimaldab luua puudele ja põõsastele soovitud kuju! Lõika ka viljapuud, see tagab hea saagi. Kui aed on väike ja seal ei ole väga suuri puid, saab seda teha oksakääride või saega!   
Suured oksatangid on suurepärased vanade või ebasobivate okste lõikamiseks. Põõsaste ja väiksemate okste kärpimiseks on praktiliseks tööriistaks väikesed oksakäärid. Jämedamate okste lõikamiseks on hea kasutada mootorsaagi või kirvest. 

MOOTORSAAG
MOOTORSAAG   MOOTORSAAG  

Kasuta mootorsaagi suurematel aladel ja parkides, kus on palju puid. See võimaldab kuivanud ja murdunud oksad ning puud kiirelt lõigata. Moototsaag aitab need lihtsalt muuta küttepuudeks. 

TÖÖKINDAD
TÖÖKINDAD   TÖÖKINDAD  

Aiatööid tehes kasuta alati kvaliteetseid töökindaid! Head töökindad kaitsevad käsi erinevate vigastuste ja traumade  eest. Kinnastega õues töötamine on mugavam ja turvalisem. Kvaliteetne kindapaar on vajalik igale aednikule, olenemata sellest, milliseid töid on plaanis teha. 

KAITSEPRILLID
KAITSEPRILLID    KAITSEPRILLID   

Mootorsae või muu aiatehnikaga tööd tehes kasuta kindlasti kaitseprille. Need kaitsevad silmi tolmu, lendavate laastude või muude väikeste osakeste eest, mis võivad ootamatult silmi vigastada ja ebamugavust tekitada. Prillid kaitsevad ka silmi kahjuliku UV-kiirguse eest, mis on eriti aktiivne kevadel.

Kui kõik ettevalmistused  on tehtud, oled valmis uut hooaega vastu võtma - aed juba ootab! Alusta aiatöödega juba täna ja naudi looduse tärkamise ilu oma koduaias!

Kevad kutsub aeda 

Tagasi uudiste juurde